top of page

B i o g r a p h y

Esteban Landart (Irún, Spanje) studeerde piano aan het conservatorium van San Sebastian en orgel aan dat van Bayonne in Frankrijk. Op aanraden van Xavier Darasse vervolmaakte hij zich aan het Conservatoire Nationale Supérieur de Musique te Lyon. Deze studie, bij Jean Boyer, sloot hij met de hoogste onderscheidingen af.

Esteban Landart is professor orgel aan het conservatorium te Bayonne en aan het Centre Supérieur de Musique van het Baskenland, Musikene.

Naast zijn pedagogische activiteiten is hij actief als concertorganist en speelt geregeld recitals in Frankrijk, Duittsland, de Verenigde Staten en Spanje.

Door zijn interesse in instrumentenbouw (die onder meer leidde tot een belangrijke studie over instrumenten van Cavaillé-Coll in het Baskenland) is Esteban Landart betrokken bij verschillende commissies, belast met de restauratie of reconstructie van instrumenten. Zo is hij ook voorzitter van de vereniging Gipukoako Organo Ikaskuntza.

Zijn repertoire omvat alle stijlen en periodes, van de Codex Faenza tot de variaties van Schönberg; van Cabézon tot Radulescu, zonder uiteraard de grote werken van het romantische symfonische repertoire niet te vergeten. 

bottom of page